Verbeter je bodem samen met onze Bodem Coaches

Waar valt jouw bodem te verbeteren?

Doe de gratis scan en ontvang direct een persoonlijk advies.

Waar valt jouw bodem te verbeteren?

Doe de gratis scan en ontvang direct een persoonlijk advies.

#1

Geven aaltjes problemen
op jouw percelen?

Samen kiezen we de beste maatregelen om aaltjes duurzaam beheersbaar te houden. We focussen op goede bedrijfshygiëne, een optimale gewasrotatie en de inzet van groenbemesters, granulaat of tagetes. Onze geaccrediteerde Bodem Coaches bepalen op basis van hun praktijkervaring en met geavanceerde software de beste strategie. Daarna begeleiden ze je bij de uitvoering van het beheersplan. 

#2

Valt jouw bodemstructuur
te verbeteren? 

Hoe kan je de bewerkbaarheid van de grond verbeteren? Een slechte structuur of bodemverdichting voorkomen is beter dan behandelen. Dat kan door slim om te gaan met rooivruchten in je bouwplan, een goede rassenkeuze te maken en door een passende grondbewerking. We vertellen je graag hoe we jou daarbij kunnen adviseren.

#3

Wordt jouw opbrengst verlaagd
door bodemschimmels?
 

Schade door bodemschimmels voorkom je met goede bedrijfshygiëne, rassenkeuze en gewasrotatie. Tijdens het seizoen adviseren we het beste moment om te zaaien zodat het gewas vlot kan weggroeien. Als de eerste symptomen van schimmels zichtbaar worden, geven we je een advies op maat. Geven bodemschimmels je kopzorgen? Laten we dan samen bepreken hoe we dit beheersbaar kunnen houden.

#4

Is jouw pH optimaal? 

Een lage pH-waarde van de (zand)grond zorgt ervoor dat een gewas zich niet goed kan ontwikkelen. Bijvoorbeeld doordat de beschikbaarheid en de verhouding van noodzakelijke mineralen minder is of niet in opneembare vorm in de bodem aanwezig is. De kans op schade door aaltjes, schimmels en een gebrek aan mineralen is groot. Samen bekijken we de bemonsteringsuitslag en maken we een plan om de pH te verhogen.

#7

Hoe werkt jouw
natuurlijke vochtsensor?
 

De waterhuishouding van gewassen luistert erg nauw. Warm weer in combinatie met een te laag vochtgehalte kan bijvoorbeeld de groei van een gewas stagneren. Maar een te hoog vochtgehalte kan weer resulteren in een slechte bodemstructuur. Wij kunnen ondersteunen in de vochtregulatie van de bodem door middel van organische stof en bodemstructuur.

#5

Pieken jouw mineralen
wel eens te vroeg
? 

Hoe zorg je ervoor dat de mineralen afgifte door de bodem synchroon loopt met de behoefte van elke gewas? Door het optimaliseren van het bemestingsplan en de CEC zorgen we ervoor dat mineralen op de juiste plek en op het juiste tijdstip beschikbaar komen. Met visuele inspecties of via satellietbeelden bekijken we tijdens het seizoen of bijbemesting of bladbemesting nodig is. Zo zorgen we voor een optimale opbrengst en kwaliteit van het gewas.

Herken jij één van deze zeven verbeterpunten?

Ga dan naar de quickscan en vul de gegevens van één van jouw percelen in. Binnen 5 minuten ontvang jij een concreet advies met verbeterpunten. Neem contact op jouw specialist om ze door te spreken. Samen verbeteren we jouw bodem!

#6

Heb jij voldoende
organische stof in je bodem? 

Een gezonde bodem heeft een goede structuur,  bewerkbaarheid en een hoog vochtvasthoudend vermogen. De organische stof (OS) speelt hierbij een verbindende rol omdat het van invloed is op alle biologische, fysische en chemische eigenschappen van de grond. Wanneer dat niet op orde is gaat dat direct ten koste van de opbrengst. Het is een complex samenspel van gewasresten, groenbemesters, compost en dierlijke mest. Met de Schijf van Vijf voor het bodemleven maken we de bronnen die goed zijn voor de OS zichtbaar. Zo helpen we jou met het opstellen van een OS-balans en komen we tot een advies voor de optimale aanvoer.